OPG Hero Vedran

Naša plantaža goji bobica nalazi se u idiličnoj dolini rijeke Raše u općini Pićan. Goji bobice su danas najpoznatija superhrana u svijetu. One se nalazi na prvom mjestu američke ljestvice ORAC koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane. Do sada je na našem tržištu bilo moguće nabaviti samo sušene uvozne bobice, a naše gospodarstvo je prvo u Istri koje ih nudi svježe, a upravo konzumacijom svježeg voća se jedino može maksimalno iskoristiti sav nutricionistički potencijal koje ono ima. Plodovi dozrijevaju i prodajemo ih od početka srpnja do kraja listopada.

U prosincu 2015. godine smo započeli sa uređivanjem jedne zapuštene parcele u dolini Raše. Već na proljeće 2016. posadili smo 1100 grmova gojija - najzdravije superhrane na svijetu. Trenutno smo u drugoj godini podizanja nasada kada dobivamo i prvi konkretniji urod.

Sama proizvodnja goji bobica zahtijeva iznimno puno ručnog rada. Grmove je potrebno redovito orezivati kako bi se maksimalno iskoristio njihov potencijal. Također, odlučili smo se za uzgoj bez upotrebe herbicida te kompletnu obradu oko biljaka obavljamo ručno. Prilikom berbe na grmovima su istovremeno zreli plodovi, plodovi u dozrijevanju i cvjetovi zbog čega je potrebno svaku pojedinu bobicu posebno ubrati.

Products from the estate