OPG Sirotić

Naš opg se bavi proizvodnjom i prodajom meda i pčelinjih proizvoda iz vlastitih pčelinjaka. Iako smo smješteni u samom središtu Istre, raznolikost - klime i vegetacije - pogoduje da na tom, relativno malom, prostoru uživamo blagodati različitih medonosnih biljaka odnosno pčelinjih paša. Počevši od sjevera Istre, Ćićarije, koja obiluje vrijeskom do središta Istre gdje caruju tisuće stabala bagrema. Nakon njihovog završetka cvatnje po kršnim područjima odmah zažuti drača, a nakon nje pitomi kesten dok se jugom i istočnom obalom Istre širi plavetnilo ljekovite kadulje. Sve manja poljoprivredna obrađenost središnje Istre pogoduje raznolikom cvijeću što daje osebujan okus livadskom medu. Ta raznolikost biljnog svijeta daje nam mogućnost da okusimo prirodu u njenom izvornom obliku.

Kako se pčelarstvom bavimo od 1980. godine naš je cilj med i pčelinje proizvode proizvesti i sačuvati u što prirodnijem obliku te da tako sačuvani dospiju na stol potrošača. Trudimo se da naši pčelinjaci kao i tretiranje samih pčela bude što više u skladu s prirodom te smo stoga odlučili započeti sa ekološkom proizvodnjom meda. Od 2002. godine pod stručnim smo nadzorom AgriBioCert-a Omišalj (u Upisniku ekoloških proizvođača smo registrirani od prosinca 2004.) što dokazuje da na stol potrošača iz naših pčelinjaka dolazi certificirani ekološki med. Kroz sve te godine na tržištu smo prepoznatljivi kao A&Ž med iz Buzeta. Trenutačno smo jedini certificirani ekološki proizvođači meda u Istri.

Osim meda u ponudi imamo cvijetni prah, propolis i medni kompleks.,med s sušenim voćem, med s cejlonskim cimetom kao i pčelinja krema.

Certifikati


Zajednička događanja

Tjedan meda u sklopu akcije Izaberi lokalno,  22.06.2015 - 28.06.2015
Naš med ima ekološki certifikat! Možete nas posjetiti tokom cijelog tjedna od 16 do 20 sati!
Rujan, mjesec zimnice,  07.09.2015 - 30.09.2015
Naše gospodarstvo možete posjetiti svaki dan od ponedjeljka do subote u vremenu od 15 do 20 sati. Ako nas želite posjetiti izvan tog vremena molimo vas da se najavite. Ponuditi ćemo vam na kušanje sve naše vrste meda i ostale pčelinje proizvode kako biste se opskrbili "zdravljem" za zimu! Veselimo se vašem dolasku.

Proizvodi s gospodarstva