OPG KRUŠVAR

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Krušvar od 2011. godine upisano je u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji.
Nalazi se u blizini grada Buzeta, na čijim su se pitomim brežuljcima i u blizini rijeke Mirne obitelji oduvijek bavile poljoprivredom, pa je tako i naša obitelj naslijedila ljubav i poštovanje prema zemlji, radišne ruke i želju za kvalitetnim i prirodnim poljoprivrednim proizvodima.
Obitelj je kroz nekoliko generacija čuvala i njegovala staro sjemenje autohtonih sorti kukuruza (bijeli, žuti) i pšenice.
Posebnost i prednost tradicionalnih sorti u odnosu na industrijske je puno veća nutricionistička vrijednost, veći sadržaj minerala i vitamina u zrnu, te veća otpornost na nametnike.

Cilj obiteljskog gospodarstva Krušvar je "oživjeti" te tradicionalne i stare sorte žitarica i ekološkom proizvodnjom ponovo ih donijeti na vaš stol. Počelo je s mlinom na kamen, jer se takvim mljevenjem dobiva najkvalitetnije i nutritivno najpotpunije brašno.

Danas u ponudi imamo slijedeće gotove proizvode:
 1. BRAŠNO svježe mljeveno na kameni mlin,
 2. TJESTENINE od 100% PIRA, 100% KAMUTA, MIX 4 BRAŠNA s TERANOM, tjestenine od bezglutenskih žitarica (HELJDE, MIX HELJDA-PROSO-KUKURUZ),
 3. koncept „ZDRAVI DORUČAK“ uključuje:
-grizeve, uvijek svježe mljevene na kameni mlin (pir, ječam, kamut, heljda),
-žitne pahuljice, uvijek svježe (pir, kamut, ječam, raž),
- palentu posebnog okusa od autohtonog kukuruza (bijeli, žuti) koji se svježe melje na kameni mlin.

Žitarice su obrađene na tradicionalni način, bez dodataka aditiva, konzervansa ili šećera kako bi do kupca zadržale svoj nepatvoreni okus i karakteristike i kako bi kupcu mogli ponuditi ne samo zdravu hranu, već i pravi okus tradicionalne kuhinje.
Poznati smo i po tome što smo mljeli brašno za prvu ekološku pekaru u Hrvatskoj 'Demetra', vl. Ranko Lipovšćak.

Certifikati

Organic certificate.pdf

CJENIK price list.pdf


Zajednička događanja

Početak tjednih tržnica u kampu Lanterna,  07.06.2017 (18 do 23)

Proizvodi s gospodarstva