OPG DUŠIĆ

Naše se obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nalazi s istočne strane akumulacijskog jezera Butonige, u podnožju Grimalde. U tom brežuljkastom krajoliku središnje Istre 2000. godine započeli smo podizati nasade šljiva, breskvi, jabuka i maslina.
Trudimo se očuvati biološku raznolikost ograničenom uporabom umjetnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja.

Iskoristili smo prednost izrazito blage mikroklime gdje postoji mala opasnost od pojave mraza u proljeće i zasadili najranije sorte breskvi koje rode već u rano ljeto. Sa berbom breskvi nastavljamo do početka rujna.
Imamo nekoliko sorti šljiva, od ranih do domaće starinske šljive koju naši kupci koriste za kuhanje ukusnih džemova, čak i bez dodavanja šećera jer šljive dozrijevaju na stablu i odlikuju se izrazitom slatkoćom, svježinom i punoćom okusa.
Uzgajamo razne sorte jabuka. Kisele: granny smith i idared, slatke: gala, jonagored i fuji. Sorte jabuka koje bi posebno istaknuli zbog njihove sočnosti i hrskave strukture jesu fuji, jonagored i granny smith.

Osim svježeg voća: šljiva, jabuka i breskvi; na našem obiteljskom gospodarstvu imate priliku kupiti domaće i kvalitetne proizvode spravljene isključivo od voća iz vlastitog uzgoja.
Izdvajamo:
- Voćni namaz od šljiva koji je proizveden bez konzervansa i dodanog šećera dužim kuhanjem šljiva koje su bile na vrhuncu zrelosti i bogate svojim prirodnim voćnim šećerima. Džemove kuhamo na tradicionalan način bez dodavanja aroma i bojila. Mikrobiološki ih testiraju na Zavodu za javno zdravstvo.
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ulje je visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima, hladnim prešanjem.
- Sušeno voće i povrće. Sušenje se odvija u solarnoj sušari, na temperaturi do 60°C.

Proizvodi s gospodarstva