OPG ZVIJEZDANA KRIŽMANIĆ

Naše poljoprivredno gospodarstvo osnovano je 2003 godine i od tada se intnzivnije svake godine sve više posvećujemo poljoprivredi. Nalazimo se u okolici Pazina, selo Veli Ježenj udaljen 8 km cestom prema Puli. Povjesno gledajući naše je selo poznato po velikanu biskupu Jurju Dobrili kojem je Ježenj rodno mjesto. Bogato je ponudama apartmanskog turističkog smještaja, što daje prednost da i turisti mogu uživati u domaćim proizvodima iz srca Istre. Želimo da kupci prepoznaju domaću proizvodnju te uz proizvode sa našeg OPG-a budu sigurni u kvalitetu domaćih proizvoda izravno sa polja na stol.

Od starine poljoprivreda u našoj obitelji bila je osnovna djelatnost koja je othranila mnoge generacije, tako smo i mi nastavili.
Bavimo se uzgojem sezonskog povrća za potrebe tržnica i stalnih kupaca.
Od povrća uzgajamo luk, češnjak i krumpir (sorte Mona lisa, Marabel i Red scarlet).
Također možete pronaći u sezonskoj ponudi crveni radić i razne salate, špinat, mladi luk i ostalo razno sezonsko povrće.
Odnedavno smo zasadili breskve vinogradarke te ovisno o plasmanu i prodaji namjeravamo širiti proizvodnju. Novitet je i uzgoj tayberryja, vrlo zahvalne voćne vrste koja nas časti svojim plodovima u rano ljeto. Specifične arome i okusa pogodne za svježu konzumaciju te proizvodnju džemova, namaza i sokova za vlastite potrebe, a uskoro i za potrebe kupaca.
Od 2018. godine u planu je pokretanje plasteničke proizvodnje zelenog povrća kako bi produžili sezonu kroz cijelu godinu...
Od 30.06.2018.možete nas naći sa sezonskim povrćem i nešto našeg voća na tržnici u Rovinju. Počevši od polovice 04. mj, pa do kraja 11mjeseca, na tržnici smo svakodnevno, a u zimskim mjesecima samo vikendima.

Proizvodi s gospodarstva