Sirana FABRIS

Nalazimo se u selu Faturi kod Kringe, nad samom Limskom dragom. Bavimo se uzgojem koza na vlastitoj farmi, te proizvodnjom mlijeka, sira i skute. Životinje su u slobodnoj ispaši, te ih u vrijeme laktacije nadohranjujemo sijenom kojeg sami zasijavamo, kosimo, spremamo... To je mukotrpan posao u kojem radi cijela obitelj.

Oduvijek se naša obitelj bavi stočarstvom. Kozarstvom se bavimo već dvadesetak godina, najprije zbog potrebe vlastite obitelji za svježim, domaćim mlijekom i mliječnim proizvodima. Brojnost obitelji navodi nas na veću proizvodnju, time višak proizvoda, te nam se tako javljaju i prvi kupci. Stoga smo obiteljsku mini siranu "z Glavic" registrirali 2007. godine.

Kako nam u proizvodnji nije važna kvantiteta nego kvaliteta, to je prepoznala i struka, te su nam proizvodi višestruko nagrađivani.

Ponosni smo na paletu naših proizvoda to su: tvrdi kozji sir "z Glavic", koji je veliki brend naše proizvodnje i gospodarstva, kozju skutu, kozje mlijeko, te kozji jogurt.

U budućnosti sebe vidimo u zaokruženom procesu poljoprivredne proizvodnje gdje stočarstvo i dalje ostaje bazna grana, no radi interesa podmlatka pojavljuje se povrtlarstvo i pčelarstvo.
Već smo tradicionalno izlagači na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu.
Sada naše proizvode možete kupiti na našem gospodarstvu.

Proizvodi s gospodarstva