Obrt Guranis

Naše gospodarstvo nalazi se na stanciji Guran, 3 km jugoistočno od Vodnjana. U proizvodnju je uključena cijela naša obitelj: pored nositeljice, njezin suprug i djeca. Temeljimo se na čistoj prirodnoj proizvodnji, čime je naše gospodarstvo specifično, poštujući zahtjeve svih naših kupaca i klijenata

Poljoprivrednom proizvodnjom bavimo se već 10 godina. Posjedujemo ukupno oko 2 ha poljoprivrednog zemljišta na kojima uzgajamo voćke i aromatično bilje. U stalnom smo napretku u korištenju novih kapaciteta i praćenju zahtjeva tržišta i kupaca

Uzgajamo ukupno 250 stabala voćaka od kojih su zastupljene šljive, jabuke, kruške, breskve, dunje, kiwi i smokve. Zrelo voće prerađujemo u prirodne džemove bez šećera i konzervanska sa dodatkom stevije.
Od aromatičnog bilja uzgajamo 6.000 sadnica lavande od koje proizvodimo eterično ulje, sušeni cvijet i hidrolat (mirisna vodica).

Aktivnosti na našem gospodarstvu tijekom tjedna aromatičnog i ljekovitog bilja od 06. do 12.07.2015. :
Na našem gospodarstvu moći ćete obići polja aromatičnog i ljekovitog bilja uz stručno vođenje o njegovoj uporabi. Biti će organizirano i pokazno branje bilje uz naglasak na sušenje i skladištenje, također će biti organizirane radionice pakiranja bilja i izrade poklon paketa. Posjetitelji će moći degustirati sve proizvode sa gospodarstva, i obzirom da se u sklopu imanja nalazi restoran povodom tjedna aromatičnog i ljekovitog bilja moći će dobiti ručak ili večeru po promotivnim cijenama.

Certifikati


Zajednička događanja

Tjedan aromatičnog bilja,  06.07.2015 - 12.07.2015
Naše gospodarstvo možete posjetiti tokom ovog tjedna od 06. do 10.07 od 17 do 21 sat i tokom vikenda 11. i 12. 07. 2015 od 09 do 12 sati i od 17 do 21 sat! Detalje o događanjima tokom tjedna na našem gospodarstvu možete pročitati u tekstu iznad!
Rujan, mjesec zimnice,  07.09.2015 - 30.09.2015
Svakog utorka tokom mjeseca rujna možete posjetiti naše gospodarstvo u vremenu od 17 do 20 sati. Na gospodarstvu imati ćemo aktivnosti pokazne pripreme džemova od raznog sezonskog voća, razgledavanje našeg imanja i polja aromatičnog bilja, kupnja proizvoda proizvedenih na našem gospodarstvu po promotivnim cijenama, te biti će održano predavanja o pripremi zdrave, prirodne zimnice bez dodataka raznih konzervansa, i šećera. Za sve informacije možete nas kontaktirati putem telefona ili mailom. Veselimo se vašem dolasku na naše poljoprivredno gospodarstvo!


Moj kalendar događanja

3.FESTIVAL ZDRAVOG ŽIVOTA NA STANCIJI GURAN, (Vodnjan) 20.05.2017 - 21.05.2017

Proizvodi s gospodarstva