Vina In Sylvis

Naša priča započinje 2014. godine, kada smo na obiteljskom imanju nakon mnogo godina ponovno zasadili vinovu lozu i maslinu. Naše vino i drugi proizvodi nose ime In Sylvis (lat. u šumama), što ima višestruku simboliku. Selo u kojem smo odrasli i u kojem se vinograd nalazi dobilo je svoje ime prema samostanu kojeg povijest pamti kao Monasterium Sancti Petri in Sylvis – Samostan Sv. Petra u Šumama. Sam vinograd nalazi se u zabačenom dijelu sela, u neposrednoj blizini ruševina jednog od najstarijih dijelova Svetog Petra u Šumi i u potpunosti je okružen šumama.

U takvom spokojnom okruženju, vizija budućnosti naše vinarije sama se nameće: od istarske zemlje posuditi ono najbolje što nudi i s nemjerljivom ljubavlju i pažnjom proizvoditi vino koje će osvajati svojom osobnošću, okusom i mirisom.

Kao simbol naše ljubavi i ljubavi prema vinu, prirodi i istarskoj zemlji, ovaj vinograd predstavlja tek početak onoga što želimo izgraditi. Namjera nam je širiti vinograd i maslinik, te posjed pretvoriti u oazu u kojoj će svatko pronaći odmak od suvremenog života i odmor za dušu.

Vinograd je smješten u selu Sveti Petar u Šumi, u srcu istarskog poluotaka.Ponešto udaljen od samog naselja, okružen je prirodom i šumskim mirom.

Na 1,2 ha zasađeno je 5.800 trseva malvazije istarske, s tradicionalnim sustavom uzgoja: jednokraki istarski guyot. Trsevi rađaju grožđe visoke kvalitete i kontroliranog prinosa, a zbog položaja vinograda, klime i načina uzgoja, vina In Sylvis karakterizira jedinstveni teroar središnje Istre.

Želite li nas posjetiti, kušati naše vino i razgledati naš šumski vinograd? Vinske probe održavamo svakodnevno, uz prethodnu najavu, za pojedince i grupe do 10 osoba. Radnim danom probe održavamo u popodnevnim satima, a vikednom čitav dan. Ponuda vina obuhvaća malvaziju istarsku i cabernet sauvigon, a kušati možete i malvaziju istarsku iz hrastovih barrique bačvi. Navratite do nas: upotpunite svoj dan istarskim vinima i drugim prirodnim proizvodima i osjetite čarolije Istre, magične zemlje.


Osim vinove loze, na posjedu je zasađeno 15 maslina sorte istarska bjelica, 15 stabala smokve te grmovi maline, kupine, borovnice, lavande i ružmarina. Posjed svake godine obogaćujemo novim voćnim i biljnim vrstama koje koristimo za proizvodnju drugih domaćih prirodnih proizvoda.

Proizvodi s gospodarstva