OPG Hero Vedran

Naša plantaža goji bobica nalazi se u idiličnoj dolini rijeke Raše u općini Pićan. Goji bobice su danas najpoznatija superhrana u svijetu. One se nalazi na prvom mjestu američke ljestvice ORAC koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane. Do sada je na našem tržištu bilo moguće nabaviti samo sušene uvozne bobice, a naše gospodarstvo je prvo u Istri koje ih nudi svježe, a upravo konzumacijom svježeg voća se jedino može maksimalno iskoristiti sav nutricionistički potencijal koje ono ima. Plodovi dozrijevaju i prodajemo ih od početka srpnja do kraja listopada.

U prosincu 2015. godine smo započeli sa uređivanjem jedne zapuštene parcele u dolini Raše. Već na proljeće 2016. posadili smo 1100 grmova gojija - najzdravije superhrane na svijetu. Trenutno smo u drugoj godini podizanja nasada kada dobivamo i prvi konkretniji urod.

Sama proizvodnja goji bobica zahtijeva iznimno puno ručnog rada. Grmove je potrebno redovito orezivati kako bi se maksimalno iskoristio njihov potencijal. Također, potrebno je i redovito uklanjati korov te navodnjavati. Prilikom berbe na grmovima su istovremeno zreli plodovi, plodovi u dozrijevanju i cvjetovi zbog čega je potrebno svaku pojedinu bobicu posebno ubrati.

Proizvodi s gospodarstva