OPG Andrea Manzin

Naš OPG Manzin nalazi se na području grada Vodnjana, na kojem trenutno obrađujemo 2 ha zemljišta. Poljoprivredom smo se ozbiljnije počeli baviti prije pet godina kada je ljubav prema prirodi i želja za učestalijim boravkom na suncu i svežem zraku, rezultirala pokretanjem OPG-a. Na samom začetku, bavili smo se isključivo sadnjom starih sorti voćaka. No u međuvremenu, dok čekamo da naše voćke dosegnu svoju punu rodnost, usmjerili smo se i na povrtlarstvo. Valja naglasiti da nas konvencionalne i intenzivne metode uzgoja, te tretiranje nasada preparatima i pesticidima koje osiromašuju i zakiseljuju tlo, opće ne zanimaju i nipošto ne ulaze u naš način rada. Smatramo da jednostavno to nije u skladu s prirodom. Mi naše povrće i voće uzgajamo po principu „što nam priroda da“, odnosno ukoliko je određeno tretiranje potrebno, koristimo vlastito izmiješane biljne pripravke od pelina, gaveza, koprive, maslačka itd. koje ubiremo na području našega grada. Naš je cilj ulagati u zdravlje stoga izbjegavamo kemijske preparate.
Također, kako bi sačuvali što veću koncentraciju okusa, naše proizvode zalijevamo rijetko, no zato ih štitimo debelim slojem slame ili drvene sječke kako bi se smanjilo isparavanje vode, a ujedno i nahranilo tlo. Iz tog su razloga naši plodovi nešto manjih dimenzija, no zato im je okus intenzivniji.

Naša se mala poljoprivreda bazira na načelima permakulture i samoodrživosti . Planiramo i međusobno kombiniramo nasade biljnih kultura koje su kompatibilne i jedna drugoj služe kao prirodna zaštita, te na taj način vjerujemo da stvaramo jedan cjeloviti samoodrživi sustav.
Naš cilj u budućnost jest uspostaviti povjerenje i bliski, prijateljski odnos s našim kupcima. Ponuditi im mogućnost aktivnog sudjelovanja u vlastitoj nabavci plodova, odnosno mogućnost da direktno i samostalno na polju odaberu, uberu i izvažu sočne plodove. Želimo da naši kupci na taj način budu sigurni u hranu koju kupuju.
Mi volimo reći da su naši plodovi dobiveni suncem, malom količinom vode i velikom količinom ljubavi.

Smokve
Rajčice
Kapula
Istarski česnjak

Proizvodi s gospodarstva