Ritoša vina

Tradicija proizvodnje vina pratila nas je kroz generacije. Vino se u obitelji proizvodilo od davnina, i to za osobnu upotrebu. Ideja o ozbiljnoj komercijalnoj proizvodnji razvila se u novije vrijeme.
Osim proizvodnje vina, od 80-ih godina nudimo uslugu smještaja sa doručkom u našim sobama i apartmanima, te od 90-ih godina posjedujemo povlasticu za morski ribolov.
Najmlađa kćer Ana odlučila se za poljoprivrednu školu i studij vinarstva u Poreču, što nas je potaknulo da se tradicija proizvodnje kvalitetnog vina nastavi i dovede na višu razinu.
Podigli smo vinograd prema najvišim standardima, uložili u nabavku suvremene vinarske opreme, opremili podrum kvalitetnim drvenim bačvama, te inox tankovima s kontrolom temperature vrenja i čuvanja vina .
Ljubav koja nas veže uz vino i vinograde, kao i predanost radu dala je odlične rezultate već kod prvih proizvedenih količina koje smo ponudili tržištu, a pohvale i priznanja nisu izostali.

Vinograd se nalazi kod sela Radmani, u blizini grada Poreča. Glavne klimatske karakteristike ovog područja su blage zime sa dosta kiše i duga topla ljeta. Nasad je na zemlji crvenici, na položaju blago nagnutom prema zapadu, s mnogo sunca i redovitom izmjenom maestrala i burina. Sve to jamči da se na listu neće zadržati vlaga, pa se to vrlo povoljno odražava na zdravlje trsa i grožđa. Vinograd ima potpuno automatsko navodnjavanje vodom iz bunara, tako da je loza zaštićena i od suše. U vinogradu se nipošto ne upotrebljavaju herbicidi, već se raznim strojevima održava čistoća i rahlost zemlje.

Vino uzgojenih sorti prerađujemo i njegujemo u našem podrumu. Većinu proizvedenog vina punimo u butelje sa vlastitom etiketom.
Posjedujemo laboratorij u kojemu pratimo stanje mošta i vina kroz sve faze proizvodnje, njege i čuvanja.
S obzirom da je tržište pokazalo potrebu za većom količinom visoko kvalitetnog vina, uložili smo u proširenje podrumskog prostora, koji je spoj tradicionalnih, modernih i funkcionalnih elemenata, opremljen je prema visokim standardima tehnologije proizvodnje, gdje se puno pažnje posvećuje higijeni.

Proizvodi s gospodarstva