PINO ROSSI VINA

Slijedeći puteve tradicije, sinergijom sunca i mora, bure i juga, crvene i bijele zemlje, kamena i loze, tražimo i pronalazimo savršenstvo u vinu!

Obiteljski vinogradi i podrum nalaze se na obroncima zapadnog Istarskog vinogorja u općini Vižinada, točnije u malom selu Bajkini koje se uzdiže nad dolinom rijeke Mirne.
Pino Rossi trenutno obrađuje 4 hektara suvremeno uređenih vinograda. Vinogradi su jugozapadne ekspozicije što omogućava maksimalnu osunčanost, te se uz mikroklimu i jedinstveni terroir dobiva grožđe vrhunske kakvoće koje je temelj za specifičnost vina Pino Rossi.
Svim poslovima u vinogradu posvećuje se posebna pažnja, pri čemu veliku podršku Pino ima od svoje supruge, te kćerki. Nakon posebno posvećene pažnje u vinogradu dobiva se grožđe visoke kvalitete koje se prerađuje u podrumu opremljenom suvremenom tehnologijom. Vino dozrijeva u hrastovim barrique bačvama radi postizanja najviše kvalitete.
Ljubav vezana uz vinograde i vino, kao i predanost radu daje odlične rezultate na različitim manifestacijama, gdje brojne nagrade ne izostaju. Imate li želju kušati kvalitetna vina proizvedena s mnogo truda, ljubavi i pažnje pozivamo Vas da posjetite podrum Pino Rossi.

U ponudi vina se nalaze: Malvazija Istarska, Contessa (Malvazija Istarska odležala u barrique bačvama), Bocca Rossa Rose, Teran, Cabernet Sauvignon, Merlot , Pinot Crni i Bocca Rossa Cuvèe.

U svakoj čaši vina Pino Rossi pronaći ćete ljubav prema vinu, izvornost terroira te harmoniju okusa i mirisa.

Proizvodi s gospodarstva