Zajednički obrt F&F Ravalico-Vinarstvo

Naše gospodarstvo smješteno je u Novoj vasi na području općine Brtonigla. Bavimo se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina.

Ravalico su porijeklom iz Pirana gdje su se bavili ribolovom. Sredinom XIX. stoljeća jedan se član obitelji preselio u Novu Vas na Mirni, sagradio kuću i, počinjući praktično od nule, preobrazio se u poljoprivrednika. Bile su to teške godine, vrijeme mnogih odricanja, radilo se „od mraka do mraka“. No, malo po malo, prihodi rastu.

Od 1903. s pradjedom Giovannijem započinje proizvodnja vina. Oko zvonika brzo su prohujali sati, dani, ljeta. Patrijarhalna obitelj koja je svojom pronicavošću obradila okolna polja, postala je vrlo složna i dinamična zajednica. Poduzetnost djedova pretočila se u radišnost i samozatajnost očeva, a sinovi su sakupili ovu baštinu, modernizirali se i postali najveći i najutjecajniji privatni proizvođači na poluotoku.

Pored toga, primjena inovacija i osuvremenjivanje iz područja vinarstva pridonijeli su da se iz dragocjenih grozdova istisnu najizvorniji ukusi i mirisi. Vina i rakije Ravalico prešla su županijske i nacionalne granice, osvajajući brojna zlatna odličja i priznanja na najpoznatijim enološkim sajmovima. S obnovljenim simbolom na svom znaku ostaju prepoznatljivi po izvornosti i specifičnim karakteristikama proizvodnje - dragocjen dar obitelji Ravalico iz plodne istarske zemlje.

Bavimo se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina i rakije.

Proizvodi s gospodarstva