OPG Radošević

Dobrodošli na info-stranicu OPG Radošević - Proizvodnja i prodaja sira / Skute / Uzgoj ovaca i janjaca iz vlastite proizvodnje - Brtonigla - Buje - Novigrad. Prodaja ovčjeg sira u Istri.

OPG Radošević, jedno je od najvećih sirana u Istri, uz bogato iskustvo i školovane sirare i mljekare, gotovo 20 godina proizvodi ovčji sir, skutu i ovčji sir sa tartufima.
Sirana je smještena u selu Grobice, pokraj Brtonigle i vodi se kao prva obiteljska registrirana sirana u Istri.
Sama proizvodnja vrši se uz moderne i kvalitetne uređaje, te u strogo kontroliranim uvjetima koje diktira HACCP pravilnik. Bitno je naglasiti da se naši proizvodi kao što su sir i skuta proizvode od vlastitog mlijeka koje je dobiveno od 200 visoko mliječnih ovaca. Ispaša se odvija na pašnjacima, zelenim brežuljcima i hrastovim šumama iznad sjeverne obale rijeke Mirne.
O kvaliteti našeg sira svjedoče brojne medalje na izložbama tipa Vinistra, ali i još brojniji kupci.

Dovoljno govori podatak da ovčji sir i sir sa tartufima redovno odlaze u Rusiju, Sjevernu Ameriku i Australiju.
Zbog velikog broja kupaca željnih prave ovčje skute za istu primamo predbilježbe. Posebno naglašavamo neponovljivu janjetinu uzgojenu samo na ovčjem mlijeku starosti mjesec dana. Prilikom posjeta na putu iz Brtonigle do Grobica obratite pažnju, jer se može desiti da uz cestu na livadi pokraj Vas pase dvijestotine ovaca.
Posjetite nas zbog ugodne atmosfere, domaćeg istarskog ambijenta, ali prije svega zbog naših delicija.

Proizvodi s gospodarstva