Obrt Vino P&P Pervino

Kako i biva u Istri, iza branda Pervino se skriva obiteljska priča okupljena u obrt Vino P&P. U Novigradu, kao srcu djelatnosti Vina P&P, na poznatoj vinskoj 45,3 paraleli svoje su mjesto našli i vinogradi obitelji Peršurić te odnedavno proširen i preuređen podrum.

Vinarstvo je dio obitelji Peršurić već generacijama. No, ozbiljna vinska priča započinje 2002. kada se osniva Vino P&P, a nekoliko godina nakon toga nastaje i brand Pervino. Brand Pervino kontinuirano se razvija i širi svoju ponudu te se u sklopu branda mogu naći tri linije vina: od lagane, svježe basic linije, svevremenske classic linije sve do karakterne exclusive linije. Osim mirnih vina, u ponudi branda Pervino mogu se naći i pjenušava vina, rakije i ekstra djevičanska maslinova ulja.

Kraljica naših vinograda je malvazija, a kralj teran, starosjedioci istarskog podneblja. U ponudi imamo i svjetski obožavane sorte chardonnay, muškat te kao dio cuvée ponude cabernet sauvignon i merlot. Prepoznatljiva nota naših vina, mineralnost, rezultat je sljubljivanja duboke crvenice i blizine mora. Od grozda do čaše ih vodimo u moderno opremljenom podrumu, uz poštivanje tradicije, ali i uvođenje inovativnih metoda.
Istarsku rakiju proizvodimo tradicionalnom metodom od bijele i crne komine grožđa.U ponudi od rakija imamo: komovica, medica, biska, ruda, teranino, orahovac, pelinkovac, a nakon nekoliko godina razvijanja receptore stvorili smo jedinstveni vinjak prepoznatljivog imena Finjak.
PERVINO u svojoj ponudi ima i maslinovo ulje vrhunske kakvoće - ekstra djevičansko maslinovo ulje PERVINO. Berba maslina se provodi u prvoj dekadi listopada i istog dana se preradi postupkom hladne ekstrakcije kako bi proizveli ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Proizvodi s gospodarstva