Kalendar događanja

U potrazi za sudionicima u istraživanju!


Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču sudjeluje u EU projektu iz programa Obzor 2020. „ Sustainable plant protection transition: a global health approach“ (SPRINT). Provodi se istraživanje distribucije i utjecaja sredstava za zaštitu bilja na ekosustav, biljke, životinje i ljude. Cilj projekta je integrirati procjenu rizika na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, ciljanim istraživanjem različitih metoda primjene sredstva za zaštitu bilja u različitim sustavima poljoprivredne proizvodnje. U projekt je uključeno jedanaest država Europske unije i Argentina. Institut za poljoprivredu i turizam partnerska je ustanova na području Republike Hrvatske te će u sklopu studije slučaja (Case Study Site (CSS) 6) provesti istraživanje u maslinicima koji se nalaze u sustavu ekološke ili integrirane poljoprivredne proizvodnje na području Istarske županije.

 

Jedan od ciljeva je istražiti opterećenost ljudskog organizma sredstvima za zaštitu bilja s kojima se susrećemo direktno ili indirektno kroz život. Direktan utjecaj imaju ljudi koji se bave poljoprivredom, jer u svojoj poljoprivrednoj praksi koriste sredstva za zaštitu bilja. Dok indirektan utjecaj imaju, susjedi i potrošači koji dolaze u doticaj s poljoprivrednim kulturama (npr. kroz hranu) i boravkom u području neposredno blizu mjesta apliciranja sredstava za zaštitu bilja.

 

Sudionicima mogu postati SVI koje zanima u kolikom su kontaktu i kolika je opterećenost organizma sa sredstvima za zaštitu bilja.

 

Za dodatna pitanja i nedoumice, slobodno nazovite na broj 098/930-5137 ili kontaktirajte mailom [email protected].

Zahvaljujemo Vam se na sudjelovanju u projektu SPRINT!

Radujemo se zajedničkoj suradnji!

Info:

Udruga IWT ()
Tel: +385 91 914 1269