Aktualnosti

Akcija Izaberi lokalno


Domaća web tržnica pokreće akciju pod zajedničkim nazivom  "Izaberi lokalno"  sa nizom promotivnih aktivnosti u okviru kojih će se kontinuirano predstavljati poljoprivredni proizvođači i proizvodi sa područja Istre. 

„Izaberi lokalno“ uključuje veći broj događanja tijekom godine kojima je zajednički cilj unaprjeđenje marketinga poljoprivrednih gospodarstava i promoviranja lokalno proizvedenih poljoprivrednih namirnica. Akcijom "Izaberi lokalno" želimo osigurati poljoprivrednim proizvođačima mogućnost besplatne promocije poljoprivrednih proizvoda u sezonama berbe, proizvodnje, pojedinog proizvoda kako bi dodatno medijski potaknuli cijelo ukupnu javnost na važnost konzumacije svježih, lokalnih poljoprivrednih namirnica i na mogućnost posjeta poljoprivrednim gospodarstvima i upoznavanja sa tehnološkim procesom proizvodnje pojedinog poljoprivrednog proizvoda.   

Akcija "Izaberi lokalno" imati će tokom godine pregršt tematskih aktivnosti kao, što su : "Dani otvorenih istarskih polja", "Tjedan svježeg voća i povrća", "Kušajmo istarsko mlijeko i mliječne proizvode", "Dani berbe maslina", itd, također biti će organizirane aukcije posebnih poljoprivrednih proizvoda, tipa "Najveći krastavac" kojeg će se moći licitirati, a isto tako proizvođači će imati ponuđenu opciju stavljanja pojedinog proizvoda na "Akciju" zbog brže prodaje proizvoda, jer je urod bio pre obilan ili zbog potreba pražnjenja skladišta itd. Poljoprivredni proizvođači će također imati mogućnost da sami kreiraju vlastiti tematski događaj koji će biti vidljiv na "Kalendaru događanja" na "Domaćoj web tržnici", na primjer "Dan vrcanja meda na OPG-u Čehić, gdje će gospodarstvo ponuditi kušanje meda izravno sa okvira ili kupnju meda po akcijskoj cijeni.  

Prvi u nizu takvih događanja je „Tjedan trešanja“ kada će se od 08. do 14. lipnja putem „Domaće web tržnice“ cjelokupnoj javnosti predstaviti šest gospodarstava sa područja Istre koja proizvode i prodaju vlastite trešnje, a koja su trenutno registrirana u aplikaciji. 

Tijekom ovog tjedna svi zainteresirani moći će posjetiti gospodarstva koja su se uključila u akciju, degustirati trešnje, ali i ostale proizvode koje gospodarstva nude. Također, posjetiteljima će se pružiti prilika da kušaju plodove izravno sa stabla, da sami uberu trešnje koje žele kupiti, kao i kupnja po promotivnim cijenama. Kroz osobni posjet gospodarstvima posjetitelji upoznaju domaćine, način proizvodnje, dožive ugođaj života na selu kao što je konzumacija trešanja izravno sa radnog stabla. 


Budući da će se ovakve aktivnosti u sklopu „Izaberi lokalno“ provoditi kontinuirano,  pozivamo i druge proizvođače svježeg voća i povrća sa područja Istre da putem ove aplikacije predstave svoje gospodarstvo i vlastite proizvode te da i oni budu domaćini u sklopu budućih događanja „Izaberi lokalno“.

 

Sva događanja u sklopu akcije „Izaberi lokalno“ mogu se pratiti i na facebook stranici „Domaće web tržnice“.