Aktualnosti

Domaća web tržnica postaje trajna aktivnost Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča


Projekt OSIPPPIT financiran od strane Europske unije sa 240 000 eura, traje od 15.01.2015 do 17.06.2015., a provode ga četiri partnera i to: Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Grad Vodnjan-Dignano, Univerza v Mariboru i Univerza v Kopru. 

Glavni cilj projekta je unaprjeđenje marketinga poljoprivrednih gospodarstava i organizacije tržišta lokalnih poljoprivrednih proizvoda kao vrlo važnog segmenta razvoja cjelokupnog poljoprivrednog sektora na području Istre. 

Iako projekt je službeno završio i ispunjene su sve obaveze zacrtane u projektu, on se i dalje nastavlja u cilju da postane središnje mjesto za marketing istarskih proizvođača. Kako bi osigurala stalno prisustvo u medijima i čim više se približila kupcima Domaća web tržnica kreće sa nizom promotivnih aktivnosti u sklopu akcije Izaberi lokalno. Već je proveden tjedan trešanja i reakcije proizvođača koji su se uključili u događaj su vrlo pozitivne i vide mogućnost za promociju i prodaju svojih proizvoda u sklopu Domaće web tržnice i takvih akcija. Sljedeća akcija u toku je tjedan meda od 22. do 28.06.2015. Akcije su zamišljene da se odvijaju svaka dva tjedana po pojedinim grupama proizvoda. Cilj Domaće web tržnice je da ona ostane besplatna za sve svoje proizvođače kako bi im se omogućio kvalitetan marketing i uspješnija prodaja proizvoda. 

Video snimljen od TVistre 16.06.2015. na temu Domaće web tržnice možete pogledati ovdje