Aktualnosti

Održano prvo predstavljanje istarskih poljoprivrednika iz „Domaće web tržnice“ na tržnici Šijana


    Prema najavama, jučer 24.08.2015 u 18 sati na prostru tržnice u Šijani održana je prva tržnica proizvođača registriranih u Domaćoj web tržnici. Od proizvođača svoje proizvode izlagali su OPG Bićanić, OPG Horg, Blondi d.o.o, Vesna Loborika, OPG Kovač, OPG Bartolić, OPG Bertoša, OPG Pejić i OPG Oplanić. Od proizvoda proizvođači su ponudili sezonsko svježe voće i povrće, njihove razne prerađevine, med i sireve.

Tijekom puna dva sata, koliko je predviđeno zadržavanje na tržnici, posjetitelji su dolazili, obilazili klupe sa proizvodima, kušali proizvode te kupovali.

Reakcije posjetitelja tržnice vrlo su pozitivne jer su imali uvid u bogatu ponudu lokalnih, svježih poljoprivrednih proizvoda na jednom mjestu i to u neposrednoj blizini njihovog mjesta stanovanja. Također i reakcije proizvođača su pozitivne jer im je omogućeno da svoje proizvode dva puta tjedno prezentiraju i prodaju na prostoru tržnice u Šijani, te im je tako donekle riješeno pitanje tržišta i pronalaska novih kupaca.

I u petak 28.08.2015. biti će ponovo proizvođači na tržnici u Šijani u popodnevnim satima od 18 do 20 sati, te svaki idući ponedjeljak i petak. Pozivamo sve zainteresirane kako proizvođače tako i posjetitelje da nam se pridruže svaki ponedjeljak i petak u Šijani!   

Cilj „Domaće web tržnice“ je da u još nekoliko istarskih gradova omogući proizvođačima da mogu svoje proizvode izlagati i prodavati na za to posebno određenim lokacijama. Na taj način proizvođačima ćemo izaći u susret jer ćemo im dati priliku da prodaju svoje proizvode, a kupci će moći pogledati i kupiti domaće istarske poljoprivredne proizvode na jednom mjestu, u blizini svog doma.