Aktualnosti

Izlet u Međimurje za poljoprivredne proizvođače


Udruga Istarska web tržnica organizirala je za svoje članove edukativni izlet u Međimursku županiju 17.11.2018.

Na izletu je bilo ukupno 39 proizvođača iz Pule, Poreča i Pazina. Proizvođači su posjetili MESAP – Međimurski sajam poduzetništva s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju i pčelarstvo. U sklopu sajma za proizvođače je organizirano i predavanje o „Kratkim opskrbnim lancima“ i primjerom iz Međimurske županije. Predavanje je održala Valentina Hažić mag.ing.agr., predsjednica Udruge Međimurskog kratkog opskrbnog lanca „Najbolje z Međimurja“. Kratki opskrbni lanci predstavljaju različite oblike izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda kojim se skraćuje lanac opskrbe koji podrazumijeva tri i više sudionika (proizvođača, distributera, vele – malo prodaju itd…). Ovakvim oblikom podaje proizvođač se spaja direktno s kupcem čime postiže veću podaju cijenu, a kupac dobiva svježe domaće proizvode.

Izlet završava ručkom, obilaskom Grada Varaždina i povratkom za Istru.

Udruga „Istarska web tržnica“ je udruga poljoprivrednih proizvođača koja djeluje na području Istarske županije. Cilj Udruge je promocija poljoprivrednih proizvođača  iz Istre i njihovih proizvoda, te poticanje različitih oblika izravne prodaje proizvoda. Udruga svoje ciljeve postiže organizacijom manifestacija, tržnica, smotri gdje se okupljaju proizvođači i predstavljaju svoje proizvode. Udruga aktivno surađuje s Institutom za poljoprivredu i turizam, gradovima, općinama i turističkim zajednicama u Istarskoj županiji.

Svi poljoprivredni proizvođači koji se žele dobiti više informacija o radu udruge i načinu učlanjenja mogu to učiniti kontaktiranjem tajnice Udruge Ane Čehić mag.ing.agr. na broj 052/408-308 ili na e-mail [email protected]