Direktna prodaja

Akcija Izaberi lokalno

Domaća web tržnica pokreće akciju pod zajedničkim nazivom  "Izaberi lokalno"  sa nizom promotivnih aktivnosti u okviru kojih će se kontinuirano predstavljati poljoprivredni proizvođači i proizvodi sa područja Istre. 

Više...

Domaća web tržnica postaje trajna aktivnost Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča

Projekt OSIPPPIT financiran od strane Europske unije sa 240 000 eura, traje od 15.01.2014 do 17.06.2015., a provode ga četiri partnera i to: Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Grad Vodnjan-Dignano, Univerza v Mariboru i Univerza v Kopru. 

Glavni cilj projekta je unaprjeđenje marketinga poljoprivrednih gospodarstava i organizacije tržišta lokalnih poljoprivrednih proizvoda kao vrlo važnog segmenta razvoja cjelokupnog poljoprivrednog sektora na području Istre. 

Više...

Održana završna konferencija projekta OSIPPPIT


 

Dana 15.06.2015. u 14:00 sati u Domu obrtnika u Poreču održana je završna konferencija projekta „Organizacije sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem Internet tehnologije“, akronima „OSIPPPIT“. Projekt je, pod vodstvom dr.sc. Milana Oplanića, proveden u suradnji četiriju partnera, i to Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Grada Vodnjana-Dignano, Univerze v Mariboru, Fakultet za kmetijstvo in biosistemske vede iz Maribora i Univerze na Primorsken Znanstveno-raziskovalno središće iz Kopra. Projekt se je provodio u razdoblju od 15.01.2014 do 17.06.2015. Glavni cilj projekta je unaprjeđenje marketinga poljoprivrednih gospodarstava i organizacije tržišta lokalnih poljoprivrednih proizvoda kao vrlo važnog segmenta razvoja cjelokupnog poljoprivrednog sektora na području Istre.

Više...

Internet kupovina u Hrvatskoj

Prema istraživanju o korištenju i kupovini putem interneta koje je proveo GfK Centar za istraživanje tržišta u rujnu 2013., krajem 2010. godine u cijeloj Hrvatskoj samo je 6% hrvatskih građana kupovalo putem interneta. U 2012. ovaj se broj uvećao skoro četiri puta, te najnoviji podaci pokazuju da je 23% hrvatskih građana barem jednom kupilo nešto putem interneta

Više...

Analize internet prodaje

Pri pregledu preglednih znanstvenih članaka ustanovljena je raširenost internet prodaje poljoprivrednih proizvoda u Europi i koje propise su autori analizirali. Internet prodaja hrane i pića u zadnjem je desteljeću iznimno narasla, a također i broj potrošača koji svoje tjedne nabave obavljaju preko interneta.

Više...

Direktna prodaja u EU

U Izvještaju Europske komisije EU parlamentu i Vijeću od 6.12.2013. (SWD (2013) 501) ističe se potreba za definiranjem direktne prodaje poljoprivrednih proizvoda. Članice imaju različite modele direktnih prodaja i ne postoji zajednički nazivnik i shema.  Zaključci dokumenta su:Više...

Emisija Agraria 06.05.2015 na radio Puli na temu

U srijedu 06.05.2015. gostovali samo na radio Puli u emisiji Agraria sa temom "Domaća web tržnica".  Emisija je trajala 20 minuta i bilo je riječi o prednosti koje nudi aplikacija za proizvođače i kupce, načinu registracije, ponudi proizvoda na "Domaćoj web tržnici" i dosadašnjim iskustvima sa narudžbama. Emisiju možete poslušati ovdje.

Više...

Travanj, mjesec posvećen informiranju javnosti

    Na kraju travanja,  mjesec u kojem je „Domaća web tržnica“ predstavljena javnosti donosimo vam statistički zanimljive podatke vezane uz aktivnosti na stranici. Kampanja za javnost službeno je započeta 15.04.2015. koja je provođena putem medija; gostovanja na radio emisijama, prilog, intervju na Nezavisnoj istarskoj televiziji, veliki plakati na ulazu u istarske gradove, baner na portalu Glasa Istre, obavijesti na web stranicama gradova i općina Istarske županije, izrađena Facebook stranica „Domaće web tržnice“.

 

Više...

Okrugli stol u Vodnjanu

U prostorijama Zajednice Talijana u Vodnjanu u srijedu 13. 05. 2015. godine u 11,00 sati održan je Okrugli stol na temu „Predstavljanje sustava za izravnu prodaju istarskih poljoprivrednih proizvoda „Domaća web tržnica“ i definiranje njegovog budućeg razvoja“.

 


Više...