OPG Marijan Cossetto

Maslinovo ulje i ostala ulja → Buža

Buža 0,5 lit

Predstavljamo Vam našu Bužu, autohtona Istarska sorta dobivena iz maslinika smještenih u unutrašnjosti Istre, na terasama u Krasici. Ulje zlatno-zelenkaste boje, umjerene voćnosti, te uravnotežene gorčine i pikantnosti. Savršeno pristaje uz krem juhe, jela od povrća, tvrde sireve, bijelo meso i ribu. Minimalna količina za dostavu na kućnom pragu je pakiranje od 6 boca.

75,00 kn/kom
Dostupnost: stalno dostupno

Količina:

- +

Dodaj u košaricu
Buy
Gospodarstvo

OPG Marijan Cossetto

Tisućljećima, duž cijelog Mediterana, tako rasprostranjeno i raznoliko, stablo masline razvijalo se i prilagođavalo se raznolikim klimatskim područjima koje je rezultiralo na tisućama različitim sortama s posebnim karakteristikama. Pa tako i u sjevernom dijelu Jadranskog mora, u Istri, osim najraširenijih sorti poput „Frantoia“, „Pendolina“ i „Lecina“, pronašle su svoje mjesto autohtone sorte „Bjelica“, „Buža“ i „Crnica“. Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno od autohtonih istarskih sorti prepoznatljivo je po jedinstvenom mirisu i aromi. Kako bi se valorizirala ta jedinstvena svojstva ulja, potrebno je posvetiti posebnu pažnju tijekom uzgoja i prerade masline.
Obitelj Cossetto od 2003. godine posvetila se sa dubokom strašću maslinarstvu te je osnovala vlastiti OPG. Na brdovitom području Bujštine s pogledom na tirkizno plavo Jadransko more na otprilike tri hektara prostiru se više od 700 stabala maslina sorti „Bjelice“, „Buže“ i „Frantoio“, koje obitelj Cossetto njeguje i obrađuje s ljubavlju. Ručna berba plodova i njegova trenutna prerada tehnikom hladnog prešanja omogućava da ulje zadrži sva organoleptička svojstva kojim se odlikuje ova koštunica. Prekrasan i očuvan krajolik, s ljubavlju uzgojena stabla, plodovi visoke kvalitete s jedinstvenim „terroir“, iznimna pažnja prilikom obrade plodova i skladištenja sinonim su za ekstra djevičansko maslinovo ulje obitelji COSSETTO, a u prilog tome idu razna priznanja i medalje kojima su se ulja Cossetto odlikovala tijekom niza godina.

Saznajte više...

Ostali proizvodi s gospodarstva

 • Buža 0,5 lit

  75,00 kn/kom
  Naruči
 • Blend 0,5 lit

  75,00 kn/kom
  Naruči
 • Poklon paket 2 x 0,5 lit

  180,00 kn/kom
  Naruči
 • Buža 0,25 lit

  45,00 kn/kom
  Naruči
 • Blend 0,25 lit

  45,00 kn/kom
  Naruči
 • Poklon paket 2 x 0,25 lit

  120,00 kn/kom
  Naruči