OPG Bubičić

OPG Bubičić je tradicionalno poljoprivredno gospodarstvo iz Dračevca kraj Poreča koje se poljoprivredom bavi više od 100 godina. Dračevac je selo 7 km jugoistočno od Poreča na plodnom poljoprivrednom području između Žbandaja i Fuškulina gdje se obitelj Bubičić kao i ostali stanovnici godinama bave vinogradarstvom, uzgojem žitarica, maslina, povrtlarstvom, te stočarstvom (goveda i svinje).

Obitelj Bubičić (zvani Tončali) se u poslijednjih nekoliko godina specijalizirala u uzgoju maslina i proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja, te uzgoju povrća a posebno kvalitetnog češnjaka. 1. interactive connection

  Prirodno


  Radi se o usgoju po strogo prirodnim principima bez dodatnih pospjeivaća rasta i razvoja koji nisu prirodni za maslinu. Maslina je mediteransko stablo koje je naviklo na teške uvjete.
 2. interactive connection

  Bioraznolikost


  Maslinik se uzgaja u bioraznolikom okruženju tako da je u podnožju travnjak, a na parceli se nalaze i druge povrtne kulture koje uzgajamo (radič, češnjak), te vinova loza, smokva, lješnjak, trstika, a tu su i stabla akacije i hrsata.
 3. interactive connection

  Bez gnojiva


  Na masliniku nema gnjoidbe mineralnim gnojivima, a organsko gnoivo (stajski gnoj) se aplicira vrlo rijetko (cca. svakih 5 godina).

 4. interactive connection

  Bez prskanja


  Bioraznolikošću maslinik vrlo dobro podnosi štetnike i bolesti tako da nikad nije bilo prskanja nikakvim, pa ni eko preparatima.

 5. interactive connection

  Bez navodnjavanja


  Ispod maslina je travnjak pa se tlo se obrađuje malčiranjem kako bi se po ljeti osigurala vlažnost tla. Također povremenim grapanjem tla postiže se rahlost.
Maslinik ima pretežito masline sorte Buža, te nekoliko stabala Rovinjske Rosinjole.

Rezidba se vrši redovito jednom godišnje u proljeće, te ljetna rezidba vodopija.

Proizvodnja maslinovog ulja vrši se isključivo mehaničkim postupcima u Uljari u Žbandaju i to izravno iz ploda masline uzgojene samo na na vlastitom masliniku u Dračevcu. Masline se proizvode svježe ubrane kako bi se sačuvala kakvoća uja, te se čuva u zatvorenim inox bačvama.

Certifikati

rezultati fizikalno-kemijskog ispitivanja ekstra djevicanskog maslinovog ulja 2016.pdf

rezultati fizikalno-kemijskog ispitivanja ekstra djevicanskog maslinovog ulja 2016-11.pdf

zlatna-medalja-tar-2016.jpg

certifika-analize-ulja-2018-nir-analiza-zagreb.pdf

diploma-i-medalja-krasica-2018.jpg

Proizvodi s kmetije

 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - 0,75L (Croatian)

  16,00 €/kom
  Poizvedite več
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - 0,5 L (Croatian)

  11,00 €/kom
  Poizvedite več
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - 0,25 L (Croatian)

  8,00 €/kom
  Poizvedite več
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - 0,1L Suvenir (Croatian)

  5,00 €/kom
  Poizvedite več