OPG Oplanić

Poljoprivredno gospodarstvo Oplanić smješteno je na području općine Tinjan. U obavljanju proizvodnje uključena je cijela obitelj, i djeca i odrasli, svatko u okviru svojih mogućnosti.

Poljoprivreda je na našem gospodarstvu prisutna oduvijek. Nekad kao bila osnovna djelatnost i glavni izvor prihoda dok joj je danas osnovni zadatak podmirivanje vlastitih potreba.

Na gospodarstvu je prisutna mješovita, biljna i stočarska proizvodnja. Od biljnih proizvodnji uzgajamo povrće, žitarice, krmnog bilje i voće. Od stočarskih proizvodnji zastupljeni su uzgoj svinja, peradi i kunića, te pčelarska proizvodnja. Tehnologija uzgoja biljaka i životinja na našem gospodarstvu je tradicionalna što znači da se kemijska sredstva upotrebljavaju u minimalnoj mjeri. Razlog tome je činjenica da je proizvodnja prvenstveno namijenjena zadovoljavanju prehrambenih potreba našega kućanstva, a za prodaju se nude eventualni viškovi pojedinih proizvoda. Naš je moto: U proizvodnji prehrambenih namirnica kvaliteta je važnija od kvantitete


Prijave na javne dogodke

Tjedan meda u sklopu akcije Izaberi lokalno (Croatian),  22.06.2015 - 28.06.2015
Naše gospodarstvo možete posjetiti od četvrtka do nedjelje, od 17 do 20 sati. Uz degustaciju svježe izvrcanog bagremovog meda možete posjetiti pčelinjak.
Rujan, mjesec zimnice (Croatian),  07.09.2015 - 30.09.2015
Naše gospodarstvo možete posjetiti tokom "Rujna mjeseca zimnice" svake srijede, subote i nedjelje u vremenu od 16 do 19 sati. U ponudi imamo više vrsta meda koje možete degustirati i opskrbiti se ukusnim medom za zimu.

Proizvodi s kmetije