Kmetijstvo v Istri

Malvazija istarska, kraljica istarskih vinograda (Croatian)

Danas u istarskim vinogradima susrećemo autohtone istarske sorte; malvaziju istarsku, muškat momjanski, teran, borgonju, muškat crveni i refošk, a od introduciranih sorti; chardonnay, pinot bijeli, pinit sivi, sauvignon, merlot, pinot crni i cabernet sauvignon.    

(Croatian)

Več...

Istarska kvaliteta (IQ) (Croatian)

  

„Oznaka Istrian quality (IQ)/Istarska kvaliteta osmišljena je i namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih autohtonih istarskih proizvoda i usluga. 

(Croatian)

Več...

Istarska ekstra djevičanska maslinova ulja (Croatian)

Istarska ekstra djevičanska maslinova ulja

    Vrlo se često postavlja pitanje zašto koristiti baš istarsko maslinovo ulje? Zbog čega je ono tako posebno  i ističe se kvalitetom. Odgovora ima više, a mi ćemo rezimirati najvažnije.

   

(Croatian)

Več...

Utjecaj turizma na poljoprivredu u Istri (Croatian)

Utjecaj turizma na razvoj poljoprivrede u Istri obrađen je u članku Brščić i sur. 2005. Autori u članku istražuju utjecaj strukture potrošnje prehrambenih proizvoda  u turizmu na promjene u strukturi poljoprivredne proizvodnje turističkih regija.

(Croatian)

Več...

Ekološka poljoprivreda (Croatian)

Ekološka poljoprivreda definirana je od strane Međunarodnog udruženja za razvoj organske poljoprivrede – International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). Hrvatska je prihvatila propisane norme i donijela vlastiti paket zakona i propisa koji reguliraju ekološku proizvodnju. 

(Croatian)

Več...

Razvoj poljoprivrede u Istri (Croatian)

Poljoprivreda je u Istri još od najstarijih vremena bila važna gospodarska grana i glavno zanimanje ovdašnjih stanovnika. U doba Rimskog Carstva najzastupljenije poljoprivredne kulture bile su žitarice, masline i vinova loza.

(Croatian)

Več...

Trendovi u proizvodnji (Croatian)

Cjeloviti prikaz stanja i kretanja u poljoprivrednoj proizvodnji na području Istarske županije sadržan je u magistarskom radu „Poljoprivredna proizvodnja na obiteljskim gospodarstvima u Istarskoj županiji“ autora dr. sc. Milana Oplanića. U radu je analizirano razdoblje od 1970.-1996. godine. 

(Croatian)

Več...

Varaždin naslov SI

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.SI

Več...